среда, 21. јануар 2015.

Vaša iskustva?

Ako je neko počeo sa terapijom DMF-om, molim ga da podeli iskustva sa mnom, interesuje me da li je nekome pomogao i u kolikoj meri. Takođe me interesuju iskustva u vezi sa sporednim efektima.

Ostavite komentare ovde ili pišite na srbodlak@gmail.com

Ja sam i dalje savršeno dobro, što i vama želim :)

20 коментара:

  1. Kao prvo, jako mi je drago da si dobro :)

    Da li si ti imao nekih problema sa terapijom?
    Možeš i da update-uješ grafik sa rezultatima krvi

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Samo problemi sa stomakom tokom prvih mesec dana, plus tu i tamo crvenilo i osecaj vreline posle uzimanja leka, ali to prodje za 10 minuta. Okacio sam update-ovan grafik :)

      Избриши
  2. nema postova vec neko vreme pa se pitam, sta se desava?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ništa se posebno ne dešava, meni dobro kao i do sada što je bilo... Nemam nikakav feedback od pacijenata pa mi je jednostavno dosadilo da pišem, osećam se kao da pričam sam sa sobom.

      Избриши
    2. A ima tema za pisanje, npr Biotin za terapiju progresivne MS, THC (uvek popularna tema), još nekoliko stvari... Pisaću kad bude padala kiša svaki dan pa bude dosadno.

      Избриши
    3. A zlikovcima koji misle da ova terapija ne radi mogu samo reći da sam juče digao 110 kg iz benča a danas preplivao skoro kilometar u bazenu.

      Избриши
  3. :) Feedback na blogu ume da bude nezgodan

    Posebno kao način za razmenu iskustava

    Ja sam na Betaferonu već dve godine, sve ok

    Samo ti piši :)

    ОдговориИзбриши
  4. LDN Low Dose Naltrexone? http://www.ldnresearchtrust.org/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam upućen u ovo ali mi već na prvi pogled deluje kao obično đubre. Znaš zašto? Zato što po njima leči AIDS, rak, MS, fibromijalgiju, kronovu bolest i autizam. Gomilu bolesti koje nikakve veze nemaju jedna sa drugom. Svaki lek koji leči sve je prevara, budi siguran. I ne znam zašto se ljudi stalno hvataju za nekakve bizarne terapije a skoro niko ne želi da proba DMF iako dokazano radi i jako je bezbedan.

      Избриши
  5. Imam informaciju da bi studija na Klinici za neurologiju sa nekim od lekova (nije mi rečeno kojim) trebala da počne na jesen...čekam oktobar :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko ja znam ta studija bi trebalo da bude sa DMF-om, najzad.

      Избриши
    2. Da u pitanju je DMF, pod "nekim od lekova" sam mislio da ne znam tačno o kom leku se radi, ali je definitivno na bazi DMF-a.Nadam se da se to neće izjaloviti.

      Избриши
  6. Pozdrav, meni su postavili dijagnozu pre mesec dana.Prošle godine u novembru otkrivene lezije ma mozgu i vratu SEP i VEP uredni,oči u redu,likvor u redu.Ja nemam na svu sreću nikakvih tegoba,imam samo jake glavobolje ybog kojih je sve ovo slučajno nađeno.Sad u novembru kontrola i imam dve nove lezije koje nisu aktivne,a stare bez promena.
    Sad doktorka sa VMA hoće da me uključi u program leka TECFIDERA.Šta mislite o tome s obzirom da je to u stvari DMF.Mene je malo strah jer vidim da hoće da smanjuje broj limfocita. Unapred hvala Olja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa sta da vam kazem, ja sam na DMF vec 3.5 godine i nista mi ne fali, sto se mene tice samo napred... A jos cete imati i kontrolu lekara, necete morati sve sami kao ja.

      Избриши
    2. Hvala,znači mislite da treba da prihvatim
      Sad pijem neki ruski melem sa alojom koji pravi žena koja ima MS,i manje me boli glava.
      A puno razmišljam da li prihvatiti Tecfideru ili ne s obzirom da nemam nekih specifičnih promena
      Pozdrav

      Избриши
    3. MS je ozbiljna bolest koja se tretira ozbiljnim lekovima a ne ruskim melemima sa alojom, pocnite tretman sto pre, manje cete problema u zivotu imati. I imajte na umu da MS ne prolazi sam od sebe, nikada, i da vremenom postaje samo gore.

      Избриши
    4. Hvala,javljam se kad krenem sa tecfiderom.Pozdrav

      Избриши
  7. Pozdrav iz Sarajeva, i puno hvala sto si nasao dovoljno volje i altruizma da svoje istrazivanje podjelis s drugima. Ja vec neko vrijeme istrazujem MS online, ali mi je tvoj blog dao i vise i vaznije informacije nego mnostvo drugih stranica zajedno.
    Jos nisam probala DMF jer sam svjeze dijagnosticirana sa CIS, ali mislim da je diagnoza posljedica lijenosti dr a ne mog stanja.
    Molila bih te za misljenje vezano za ovu studiju, jer je ideaj vec dugo prisutna ali ne i popularna.

    https://mssociety.ca/uploads/files/minocycline-fact-sheet-en.pdf

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odavno sam naletao na podatke da tetraciklini (i minociklin sa njima) imaju pozitivan efekat na MS, jedina opasnost koju vidim su poremecaji bakterijske flore u organizmu zbog permanentnog uzimanja antibiotika (sto uopste nije naivno). Rekao bih da vredi pokusati, sto da ne.

      Избриши