уторак, 20. март 2018.

Prevare - Biocentar

"Biocentar",  još jedna u nizu prevarantskih nadrilekarskih ustanova kojih je prepun Balkan, stiže nam iz Zagreba.


Prilično jeftin i amaterski odrađen sajt. Već na prvoj strani nalećemo na rečenicu:

Cilj je svakom pacijentu omogućiti pronalaženje uzročne dijagnoze kako bi se nakon toga moglo provesti liječenje samog uzroka bolesti, umjesto primjenjivanja simptomatskih terapija za njene posljedice.

Ovo je već dovoljno da upali alarm u glavi svakome ko ima imalo iskustva sa nadrilekarskom praksom, poznati stari fazon: Uvek prvo diskreditujmo zvaničnu medicinu. Ovo zvuči kao: Zvanična medicina samo tretira simptome, ali MI, mi znamo UZROK. Ma nije nego.

Ajmo dalje:

U radu se koriste znanstvene, medicinske i iskustvene metode dijagnostike i liječenja oboljenja, koje su prema dosadašnjim rezultatima zahvaljujući kontrolnim pretragama i praćenjima pacijenata putem medicinskih dokumentacija, na egzaktan i neosporan način dokazali maksimalnu uspješnost dijagnostičkih protokola, te kombinianih klasičnih i komplementarnih metoda liječenja na reprezentativnom uzroku od nekoliko tisuća pacijenata.

Ako pogledate slike iz objekata Biocentra videćete da su kapaciteti smešni i da nema ni govora o hiljadama pacijenata. Najverovatnije imaju samo sprat ili dva u nekoj stambenoj zgradi.









Ako potražite Biocentar na Google Images, naći ćete ove slike:















Ako pročačkate malo, shvatićete da je to potpuno drugi objekat, zagrebački startup inkubator, i da se ovaj Biocentar koji nas zanima ne nalazi tu. Ali, lepo izgleda, zar ne, možda ne nose slučajno isto ime. Dobar marketing.

A sada, zašto nam je zanimljiv Biocentar: Oni tvrde da mogu da uspešno tretiraju multiplu sklerozu. Hajde da počnemo odavde:


Ova stranica je potpuni horor. Prvo imamo jeftini trik za ljude sa IQ-om manjim od broja cipela:

Dijagnostika multiple skleroze kao bolesti ne postoji. 

To je izjavila i naša “najveća stručnjakinja za multiplu sklerozu” na referentnom portalu za zdravstvene teme u RH.
Izvor: plivazdravlje.hr objavljeno 27.10.2010. Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med., specijalist neurolog;  
“Određenog kliničkog simptoma ili nalaza koji bi bio karakterističan samo za multiplu sklerozu nema.”

Dakle ovo što je gospođa izjavila znači da ne postoji simptom koji postoji samo kod MS-a a pri tom ni kod jedne druge bolesti, a tumačenje Biocentra da to znači da dijagnostika MS kao bolesti ne postoji je potpuno suludo i nema nikakve veze s mozgom. U nastavku teksta je jeftina retorika (uz često korišćenje OVOLIKIH slova) koja bi trebalo da objasni da autoimune bolesti zapravo ne postoje i da je uzrok svega infekcija. Koja infekcija? Saznaćemo:


Opet se ponavlja ludačka priča o "Pravom uzroku bolesti":

Dijagnoze bolesti danas se najčešće daju ovisno o simptomima, pa se tako i liječe što za neke bolesti ima izrazito KONTRAPRODUKTIVAN UČINAK.
Pacijenti nažalost ne znaju, niti se od strane liječnika usmjeravaju na traženje pravog uzroka bolesti, tako lutajući u potrazi za informacijama na internetu nalaze razne simptome koje imaju većine bolesti, dovodeći u opasnost pravovremenu reakciju na stvarni uzrok simptoma.

Samo da mi je znati kako li to oni odmah znaju taj PRAVI uzrok bolesti, čim te pogledaju s vrata. U nastavku teksta se negira postojanje MS-a kao bolesti i tvrdi se da je to u stvari hronična lajmska bolest ili borelioza, da ih je nemoguće razlikovati  i da je zbog toga to u stvari ista bolest. To vam je kao da kažete da ciroza jetre od alkoholizma ne postoji jer su simptomi skoro isti kao kod virusnog hepatitisa pa je to u stvari sve virusni hepatitis a lekari ne umeju da razlikuju i ciroza ne postoji. Ma nemoj.

Ista priča, da autoimune bolesti, posebno MS, ne postoje i da je sve to lajmska bolest, se proteže na još 7-8 stranica i neću ulaziti u detalje šta je sve tu i zašto pogrešno. Uglavnom sve. Sada se vratite na početnu stranicu Biocentra i pogledajte koja je primarna bolest kojom se oni bave: Lajmska bolest.

Dakle tretiramo hroničnu lajmsku bolest (koja je koliko ja znam uglavnom neizlečiva, ko zna šta rade...), a MS tretiramo tako što smo ga proglasili za lajmsku bolest pa primenjujemo isti tretman. Sjajno. Šlag na tortu su linkovi ka trećem oboljenju koje Biocentar tretira, kanceru, koji ne vode nikuda. Čekaju nekoga da smisli kako da svali i kancer na lajmsku bolest, verovatno. Biocentar je vrlo tipičan primer nadrilekarstva: Prvo diskreditujemo zvaničnu medicinu tako što tvrdimo da ona leči samo simptome, ne i uzrok, a onda sve bolesti svalimo na jedan te isti uzrok koji mi zaboga možemo da tretiramo i eto, svi problemi rešeni.

Inače, na celom sajtu nema ni reči o tome kakvu to terapiju Biocentar zapravo primenjuje. Nećete naći tu informaciju nigde. Raduje me što je prilično očigledno da je cela priča prevara pa se nadam da se ljudi neće mnogo pecati na nju.

Zapamtite jednu stvar: Svako ko počinje priču tako što tvrdi da "zvanična" medicina ne pomaže ali "njegova" medicina pomaže je prevarant. Postoji samo jedna medicina i ona se uči na medicinskom fakultetu, to je to, ostali su ili prevaranti ili seoski vračevi.

Update: Evo velelepnog objekta u Kosirnikovoj 8 u Zagrebu kroz koji su prošle hiljade pacijenata. Primetićete da nigde ni firmu nisu okačili ;)

19 коментара:

  1. Анониман20. март 2018. 04:34

    Volim kako pises, i ukoliko se upecamo na neku glupost, narodski nam objasnis sta je sta, tj. Ko je ko.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман26. март 2018. 02:53

    Volela bi da cujem tvoje misljenje o relativno novim teorijama i studijama o lecenju ms antiviroticima? Da li si nesto menjao u terapiji, razmisljao o nekoj drugoj, s obzirom da se skoro svakodnevno objavljuju raznorazne studije, da li si ponovo radio MRI, cini se da ti DMF radi posao, hoce li skoro biti neki update kakvo ti je stanje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baci neki link, ne znam na šta konkretno misliš, znam da je dosta njih pokušavalo da okrivi Epstein-Barr virus za sve ovo ali bez mnogo uspeha. Moja terapija zadnjih godina je 2x240mg DMF, 1x10000iu D3 i 1x400iu K2 dnevno, to je sve. Nisam je menjao sem jednom pod utiskom nekih objavljenih radova ali to nije ispalo dobro pa sam se vratio na ovu koja mi radi posao. Ja nemam nikakve simptome i jedini problem koji imam u životu od MS-a je što mi se pre nekoliko godina delimično pokvario vid na jedno oko od optičkog neuritisa. Sem toga, ja sam subjektivno zdrav 100%. Radiću MRI uskoro, trebalo bi, samo me mrzi da odem a još više me mrzi da ga platim 100E.

      Избриши
    2. PS ne praktikujem nikakvu dijetu i konzumiram alkohol

      Избриши
  3. Анониман26. март 2018. 04:33

    http://multiple-sclerosis-research.blogspot.com/2018/02/my-trip-to-lucerne-and-charcot-project.html
    http://multiple-sclerosis-research.blogspot.com/2018/03/news-update-positive-gnbac1-phase-2.html
    jedan od mnogih, cini se da odredjeni tim to forsira. Predpostavljam da ce vreme pokazati, kao i kod ostalih. Zainteresovalo me jer nisam ni znala, a imam antitela na 3 neurotropna virusa, i EBV izmedju ostalih, mozda i na jos neke viruse, ali mi nisu te analize radili, ovo sam zbog planirane trudnoce radila, na predlog ginekologa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na ovome sad cu da sednem da sve lepo procitam... :)

      Избриши
    2. Au ovo je baš sveže, prezentacija rezultata sa ove studije sa drugog linka je bukvalno DANAS.

      Избриши
  4. Molim autora ovog clanka da posjeti Biocentar u Zagrebu, pogleda kako izgleda centar ne stavlja google slike iz doba kada je zgrada bila renovirana a ne u radnoj funkciji, pogleda tablu snimi poslika tisuce medicinskih dokumentacija sa imenima i prezimenima izljecenjih pacijenata, pozove lijecnike o nas trosak da prokomentiramo sve napisano na stranicii i sve u 10 godina ucinjeno te da snimku javno objavi. A citatelje ovog clanka koji zaista boluju od ms a pozivam takodjer da u pratnji bilo kojeg lijecnika pogledaju tko smo i sto smo te pogledaju rezultate pracenja pacijenata i do 5 godina. Drugim rijecima ako zelite dokazivati ovakve optuzbe zbog bilo kojeg interesnog razloga suocite se javno sa cinjenicama. Krenuvsi od toga kada je registriran istrazivacki institut sa lijepom zgradom koji koristi ime Biocentar a kada nase drustvo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao bas divno sto ste se javili. Ubo vas javni komentar na google maps, je'l?

      Избриши
  5. Pozivam javno autora ovog bloga da posjeti Biocentar zajedno sa bilo kojim lijecnicima iz bilo koje drzave. Pregledati cemo zajedno tisuce dokumentacija svih medicinskih parametara uzroka i rezultata lijecenja. Pri dolasku vidjeti cemo i zgradu ( ne staru google sliku dok je objekt bio u renoviranju) i na kojoj jasno i vidljivo stoji tabla tko smo i sto smo te pogledati kada je registriran predivan institut koji koristi ime Biocentar a od kada postoji nase drustvo. Isto tako mozemo snimiti razgovore sa lijecnicima za svaku izjavu koja se nalazi na nasim stranicama. Nadalje mozemo posjetiti ordinacije i bolnice koje vec 10 godina suradjuju sa nama kao i najpriznatiji lijecnici u svojoj struci...dio popisa je na stranicama. U Biocentru rade iskljucivo lijecnici. I nazalost imamo previse pacijenata i to 95 % preko preporuka. Stranice su vise namjenjene likecnicima koji mogu razumjeti sadrzaj. A o terapiji vise ne pise jer su se u 10 godina "zanimljivi ljudi" koji su sada pod policijskim istragama predstavljali u ime Biocentra, ali svakao svi koji su bili u Biocentru znaju za terapijske protokole koji su u inozemstvu vec odavno priznati i u primjeni pa tako i kod nas. Tako da svi mogu dobiti sve informacije pogledati sve parametre medicinskih nalaza prije i poslje terapije. Takodjer preporuke za terapije pisu lijecnici specijalisti a dio lijecenja provodi se u poliklinikama i bolnicama. U nasoj ustanovi se ne lijeci vec informira o necemu o cemu nitko ne zeli da se zna. Tako da unatoc tome sto vecimom samo lijecnici razumiju sadrzaj stranica jer ovo je ipak medicina pozivam vas na javno snimano tumacenje svega sto ste kompletno neargumentirano iz bilo kojeg vaseg interesnig razloga napisali uz prisustvo bilo kojeg lijecnika koji moze demantirati i jednu izjavu sa nasih stranica. I da javno objavite svoje ime. Jer jedna mala grupica osoba koji su sada pod policijskim istragama nikako da shvati da ovakvim clancima nece spreciti nas rad kao ni oni puno jaci kojima nije u interesu da postojimo. Dakle javno vas pozivam imenom i prezimenom da stanete pred kamere sa lijecnickim timom od uslaska u zgradu sa tablom. Inace ispricavam se na starim slikama prostora na stranici...staviti cemo nove, iako nemamo zlatna vrata...smisao je negdje drugdje...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. "A o terapiji vise ne pise jer su se u 10 godina "zanimljivi ljudi" koji su sada pod policijskim istragama predstavljali u ime Biocentra..." Pretpostavljam da su to isti ljudi koji stoje iza vaseg "dugogodisnjeg iskustva" :D Aj cuti molim te samo se ukopavas jos dublje.

      Избриши
    2. Nego, nevezano za ovo, gle sto sam dobru pesmu nasao:

      https://www.youtube.com/watch?v=eKXBGxGNUCc

      Избриши
  6. To što vi radite je inače kazneno djelo, ja sam svoje argumente lijepo izložila, a svaka vaša izjava je evidentna i dokazana laž. Tako da s obzirom da očito imate interes lagati kao i neke osobe dolje navedene budite bez brige da se nećete dugo moći skrivati pod lažnim identitetom i obnjanjivati pacijente.

    Što se interneta tiče biti ću toliko slobodna da objavim video materijale, dokumentacije, i sve što je potrebno da naš desetogodišnji rad bude javan i razumljiv svima i staviti ću link i na ovaj site, pa i vama koji ga budite uvijereni i naredno stoljeće svojim sabotažama nećete uništiti. Nije uspjelo ni farmaceutskom divu, pa neće ni vama pik zibnerima.


    Uz Petru Vukorepu optuženu za 7 kaznenih dijela uključujući i lažno predstavljanje u ime Biocentra, davanje "terapija pacijentima" u ime Biocentra i Sinajku Kovačević ucjenjivačicu vi ste zanimljiva osoba bez imena i prezimena koja će uskoro dobiti svoj identitet.

    A ja sam tu sa otvorenim vratima već 10 godina za sve koji žele vidjeti istinu, i ne vjerujem da ću vas ikada vidjeti, jer pacovi se skrivaju u rupama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozes da se zalis haskom tribunalu, mislim da je to jedina ustanova preko koje nase dve zemlje komuniciraju trenutno.

      Избриши
  7. I čisto da budete informirani da smo pokrenuli postupak pronalaženja vašeg identiteta u Repubilici Srbiji,a s obzirom da je medicina područje koje ne razumjete, objasniti ću vam nešto u segmentu prava; Iznošenje lažnih informacija je i Srbiji kazneno djelo. Tako da slobodno nastavite, što više materijala skupimo vi ćete biti ukopani dublje. Ja za istinu idem do kraja, i preko svih onih koji će je uništavati i gaziti. Istina vi ste mali pik zibner, pa kako v nemate ono što bi muškarac trebao imati da dođete ovdje svoje laži iznositi pred kamerama javno, doći ću ja do Vas, a prije toga vjerojatno i policija. Pozdravite kolegice ili možda vas je štrcnulo što se vaši komentari brišu te nemožete više zarađivati na nama. Ili ste vi zapravo "kolegica", vjerojatno oboje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo napred, izrode i šljame ljudski, ništarijo bedna, sram da te bude. Za to čime se ti baviš ja bih uveo smrtnu kaznu i to javno na trgu da sav narod vidi kako prolaze oni koji zarađuju na tuđoj bolesti i nesreći. Što se tvojih pretnji tiče, evo gaće mi se tresu od straha. Plašiš mečku rešetom. Prvo, nemoguće je jer sam ja u Srbiji, znaš valjda i sama u kakvim su nam zemlje odnosima. Drugo, čak i da smo u istoj državi i da možeš da me tužiš, najebala bi na sudu samo tako, obzirom da SVAKI lekar može na sudu da potvrdi da je to što ti radiš nadrilekarstvo (inače sve što ja ovde iskucam pregleda par lekara da mi se ne bi provukla neka potencijalno opasna greška), plus imam prijatelje pravnike koji bi mi vrlo rado pomogli u ovome. Bilo bi to čista uživancija.

      Избриши
    2. PS drago mi je što pišeš ovde da narod može da vidi kako reaguju nadrilekari kad ih neko malo pritisne.

      Избриши
    3. PPS ružna si i ružno se oblačiš.

      Избриши
    4. PPPS jao gle ovo, urnebes!

      https://www.youtube.com/watch?v=zghKO39xZMY

      Избриши