уторак, 23. фебруар 2021.

Vakcine

 Pošto sam odveć star da bih se ovim bavio, odgovoriću MS pacijentima vrlo kratko na goruće pitanje, da li treba da se vakcinišu ili ne.

Da, treba da se vakcinišete.

Zašto?

Zato što kako god da vakcina može da vam naškodi (a u 99% slučajeva uopšte ne može), Covid-19 će vam naškoditi 1000 puta gore. U normalnom svetu bi trebalo da se oslonite na imunitet ostalih oko sebe, tj da imunokompromitovane štite ostali oko njih koji su vakcinisani, ali u Srbiji taj film nećete gledati. Ovde Radmileva iz Donje Smrduše bez ijednog razreda škole i dalje ima pravo da sama odlučuje o tome da li će se i kako vakcinisati.

Ako ste na imunosupresivnoj terapiji birajte vakcine koje ne sadrže žive viruse, znači otpadaju Sputnik-V, AstraZeneca i Johnson&Johnson. Ostale vam neće naškoditi, jedina kvaka sa primanjem vakcine tokom imunosupresivne terapije je da će imuni odgovor na vakcinu a samim tim i imunitet biti slabi.

Ali, bolje išta nego ništa. 1000 puta bolje. Izloženost bilo kakvoj vakcini će ili sprečiti infekciju Covid-19, ili će, ako to ne uspe, učiniti da infekcija prodje uz minimalne simptome, što je isto odlično.

Ja sam primio 2 doze Sinopharm vakcine bez ikakvih posledica. I dalje sam na terapiji dimetil-fumaratom kao i na početku cele ove priče.

 

Trivia: Ako vas zanima šta piše na bočicama, zahvaljujući mojoj drugarici koja tečno priča mandarinski, znamo. Piše: Novi tip deaktivatora koronavirusa. Kratko i jasno vojnički. 

PS Svi idioti koji misle da je unutra aluminijum, destilovana voda, organi abortiranih beba i tako dalje zaslužuju prvo motku preko ledja pa onda aj na volontiranje u Covid ambulantu, da malo dodju u kontakt sa realnošću.


2 коментара: