четвртак, 22. март 2018.

Prevare - Tinkture dr Šulca

Ovo je prilično klasična prevarantska priča ali vredi spomena zbog prilično velike popularnosti i zbog činjenice da imaju razrađen "biznis" širom sveta. Ukratko, ovo vam je muška Maja Volk iz USA:


Već je letimičan pogled na ovu stranicu dovoljan upućenom čoveku da odmah pobegne glavom bez obzira. Jako je prisutan jedan od sigurnih znakova nadrilekarstva: MI LEČIMO SVE. Evo nekih od naslova:

Dr Šulc: Rak pluća je nestao! Pitanje o tiroidnoj žlezdi
Dr Šulc: Kamenje u bubregu je nestalo! Plus izbegavanje genetskih bolesti
Dr Šulc: Ekcem izlečen i lek za sve bolesti
Dr Šulc: Još o raku prostate i kako se na prirodan način boriti protiv njega!
Dr Šulc: AIDS je nestao!
...

Plus skidaju nabačaj, leče kad neko šuti a prije nije takav bio, kad đeca neće učiti, kad nekome nešto oda po glavi i tijelu... Ma sve.

Naravno lečimo i MS pobogu, zar ste sumnjali:

https://tinkturedrsulca.com/multipla-skleroza-2/

Imamo našu magičnu formulu za obnovu nerava, Nervi #1, u narodu poznatija kao Živčo, samo gutljaj našte srca pre doručka i nema zime, ode MS ko rukom odnesen :) Na stranici se kao uzrok MS-a navodi kravlje mleko, a kao terapija Živčo, klistiranje, masaže i molitva.


Čime to leči dr Šulc? Pa prirodom naravno, biljni preparati nepoznatog sastava. Svi znamo da nas priroda voli i brine za nas, jel tako? Samo se obucite kao Pokahontas, opustite, meditirajte i pustite prirodu da odradi svoje:


Ajmo sad iz sveta ljubičastih jednoroga i vile Ravijojle nazad na zemlju. Priroda nas u realnosti voli otprilike ovoliko:


Da nemamo nešto više mozga od ostalih primata, bili bi samo hrana za lavove i to loša.

Ko je dr Šulc? Američki biznismen koji je na vreme shvatio da je zapadni svet počeo mnogo da se loži na "povratak prirodi" (prokleti Bitlsi) i rešio da zaradi na tome. On valja ove preparate okolo već decenijama.

Inače, čovek se potpisuje kao dr Richard Shultze N.D. M.H. Zvuči ozbiljno zar ne? Zar ne uliva poverenje sa takvim imenom i ovim slikama?


Prvo, on nije dr. Nije doktor medicine. Nikad nije doktorirao ništa. N.D. bi trebalo da znači Natural Doctor ali takva titula ne postoji, sam je izmislio i dao samome sebi (dobra fora sa engleskog govornog područja je da to znači Not a Doctor). M.H. je Master Herbalist čini mi se, druga nepostojeća titula, ekvivalent masteru iz vlaške magije. Dakle, dr Šulc ima isto toliko kvalifikacije na polju medicine koliko i ovaj čovek:


Ovde možete naći njegovu autobiografiju, naravno da je čudotvorno spasao samog sebe od neizlečive bolesti i naravno da koristi OVOLIKA slova svako malo da bi istakao stvari koje su mnogo važne. Isto je član/direktor/saradnik mnogih "čuvenih" ustanova koje se bave lečenjem a da pri tome nemaju veze s medicinom.


Ovde je malo objektivnija verzija njegove biografije na blogu koji prati kojekakve prevarante:


Kako radi dr. Šulc? Evo otprilike ovako, sami dijagnostikujete šta vam fali, nađete u katalogu proizvoda čudotvorni prirodni preparat za ono što vas muči (gomila bočica iste veličine samo drugačije boje i etikete i na svakoj piše za šta je "Rak", "Sida", "Urasli nokti", "Šuljevi"...) poručite poštom i stigne vam. Ukoliko preparat ne radi možete da se žalite samome sebi. I na kontrolu možete da idete kod samoga sebe. Dr Šulc je toliko usavršio svoju terapiju da vam doktor uopšte nije ni potreban, zar ne vidite. Proći ćete ceo tretman bez da ikada i vidite doktora. Dr Šulc je takođe shvatio da su ordinacije i dijagnostika obično gubljenje vremena jer naravno svako sam najbolje zna šta mu fali i u stanju je da svojim primatskim instinktom izabere sebi najbolju terapiju, samo ako posluša svoj unutrašnji glas.

Šalu na stranu, ovaj sajt je ozbiljan problem. On aktivno ubeđuje ljude da "zvanična" medicina ne pomaže i da se lekovi za sve nalaze u malim šarenim bočicama sa biljnim tinkturama koje možete poručiti telefonom.

U slučaju da neko ima rak pankreasa, na primer, vreme do primanja terapije je presudno za ionako male šanse za preživljavanje. Ako zbog ovog sajta neko odloži pravu terapiju za par nedelja ili meseci, to za njega može biti smrtna presuda. Završiće kao Stiv Džobs, koji je mesecima odbijao terapiju za lak slučaj raka pankreasa koji se mogao tretirati, umesto toga se lečivši dijetom i prirodom, pa kad je video da je vrag odneo šalu ipak je otišao do lekara 9 meseci kasnije ali je bilo prekasno i ovaj je samo mogao da zove popa. Možete biti i jedan od najuspešnijih i najbogatijih ljudi na svetu, ali ipak nastradati jer ste hipik. Budite mudriji od toga.

22 коментара:

  1. Farmacija vas dobro platila??? Cccccccccc...

    ОдговориИзбриши
  2. Dragi moji ne odvraćajte ljude od prirode i prirodbih preparata,mnogi slučajevi izlečenja prirodnim preparatima su neminovnost,i sve ih je više,hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A mislim da tebe više brine što mogu loše da ti utičem na posao... Jesi čuo za one momke koji se potpisuju sa Levijatan, što biju ljude koji se loše ponašaju prema životinjama? E pa mogao bih ja da započnem nešto slično, s tim što će nam meta biti nadrilekari.

      Избриши
    2. Covek je samo lepo napisao I zahvalio se na kraju, cemu pretnja batinama nekom samo zato sto je izneo svoje misljenje? Ja sam se pridrzavao jedno vreme saveta iz knjige I osecao sam se prilicno bolje.

      Избриши
    3. Znači ako se čovek fino zahvali na kraju može sve. Blago tebi, samo što bi se osećao isto i da nisi radio ništa.

      Избриши
  3. Želio bih samo da poručim autoru ovog teksta da nepiše gluposti po sajtu a daste zaključiti da ste vi jedan od obožavaoca farmaceutske mafije u ostalom ko meni može zabraniti da se liječim na način kako ja hoću a isto tako bi ja vama poručio da ti koje vi podržavate i kojima je samo stalo do novca i nidočega više njih ljudsko zdravlje uopšte ne zanima jer sam se lično uvjerio na sebi imao sam ozbiljne zdravstvene probleme obišao sve doktore i specijaliste napio se raznih terapija i nakon određenog perioda samo mi se stanje još više pogoršalo ali zahvaljujući upravo ovom doktoru kojeg vi omalovažavate na razne načine i njegovoj prirodnoj medicini ja sam se izlečio upravo poštujući ono što je on napisao u svojim knjigama a sam sebi sam pravio lijekove od bilja i drugih prirodnih sastojaka a koliko vidim vama je cilj da oblatite rad jednog odličnog čovjeka koji je napisao kako se može izliječiti bez bez skupocjene hemije koja vas samo može uništiti i ništa više a po doktorovim recepturama i uz malo truda možete se izliječiti džabe prema tome pametnije je vama da pročitate koju knjigu i da malo razmislite pa tek onda da nekoga kritikujete

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pravi pacijent za dr Šulca, funkcionalno nepismen za početak. Radi bre šta oćeš baš me briga, ja sam ovo pisao za pametne ljude, ne za tebe.

      Избриши
    2. Ma pustite budalu, bas je ovo napisano da spasi bolesne ljude! I bas je naveo primer od cega je umro nedavno Tihomir Arsic, uredno zracen itd.itd.

      Избриши
  4. Evo gle u čemu je fora, ako si ikada pročitao knjigu dr.shulza i nemaš nikakvih problema (dakle nisi lud za tim da se liječiš na taj način) malo kritičnije možeš pogledati na cijelu situaciju.

    Recimo meni je bilo interesantno pročitati o cijeloj kuri koja je j***čka ako ćeš ju primijeniti u cijelosti.
    Naravno da kapsule jedne vrste neće napraviti skoro ništa ako nisi na sva tri plana odlučio/la da ćeš se riješiti stanja koje si si sam nakalemio/la.

    Jedino za što smo odgovorni jest sami za sebe (misli, riječi, djela), djecu, kućne ljubimce i ono što posjedujemo tj. što smo si nakalemili tokom života. E sad na koji način će se netko liječiti je na toj specifičnoj osobi.

    Ajmo dalje.. njegov program je na bazi vraćanja čovjeka u tijelo, ledeni/vrući tuševi, banjanje u skoro kipućoj vodi punoj supstanci koje rade detoks a najvažnija je dimenziona ledina (;D) na kojoj se nakon 30 dana nalaziš nakon što nisi jeo meso. Cok Cok. Kuiš, zaš kaže razbolit čete se ako se vratite nazad prehrani i načinu na koji ste funkcionirali do sad?

    Pa zato što si jebeni duh u tijelu, svaki dimenzioni plan(ledina) ima pripadajuče tijelo a ti se seljakaš (duh). hmmm. Dakle ajmo ponovo, uzmi lijepo bibliju otvori prvu stranicu na koji neš piše o raju (bez brige nisam fanatik) uglavnom, tamo ćeš pronaći kako je Bog dao prvim ljudima da jedu svooo voće u vrtu osim onog koje svi do sada dobro znamo. E a bitan dio koji smo nekako svi propustili je: dao im/nam da vladaju nad svim što gmiže, plazi, trči. Razlika je u JESTI I VLADATI, nijeee isto, jebemu sve. Dakle životinje nisu za jelo. Točka.

    Vratimo se na normalno razumijevanje, realnost, što se zapravo dogodi kad netko ne jedne meso 30 dana i pridržava se cijelog tretmana, vibra i freqa se dignu, prelaziš u plan(ledinu) iznad a čudnim čudom u što ćeš prijeći nego u novo isto tijelo samo bez kontaminacija i smetnji.

    evo nadam se da sam ti uspjela razbistiti neke finte i fore oko toga. Znači nema čudotvornih tableticaa. Samo znanje koje on drži za sebe, ali opet to je njegova odluka a ne moja ili tvoja.
    5 godina uzastopnog pitanja je meni trebalo da tebi mogu ovako napisati. Da znaš zašto je tako kako je. Daleko od toga da ne treba poslušati klasične doktore i savjetovati se, pitati i istraživati, kombinirati i opet može poći po dobru ili lošem, ali neke se stvari znaju, sve piše, samo je pitanje jel ude kroz jedno uho a na drugo izađe.

    I tijelo nije napravljeno da traje koliko danas traju nego puno duže.. I ne ne moraš se smežurat kad ostariš u ljudskom smilu. Cok Cok. Mislim da ti je ovo dosta za početak.

    I jedna stvar koja ti može pomoći je da bez obzira što nekoga smatraš glupim, ta osoba si je ipak dala truda da piše po tvojoj stranici i upotpuni je svojim iskustvom, dakle dala tebi mogućnost da odgovoriš i napišeš nešto. Cijeni to jer i to je dokaz o tvojoj razini. Sve se gleda. ;) A sad: back to basics.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ovo je pravi odgovor, a ne da se pljuje po tudim misljenjima.

      Избриши
    2. Sram te bilo, ljudi ti ovde lepo napisu u odgovorima ti im pretis ismevas ih i slicno samo zato sto se ne slazu sa tobom a posto vec imas zelju da lovis i bijes "nadrilekare" evo ja cu da ti ispunim zelju. Skupljam razne prirodne plodove i od toga pravim napitke i bas bih voleo da dodjes da vidim kako ces da me bijes.Kragujevac na samom ulazu naselje Stanovo zgrada preko puta ambulante prvi sprat jedini stan.Dodji mangupe pozvoni nema potrebe da ides da "lovis".

      Избриши
    3. Iznenadio bi se, ja sam gljivar i takodje skupljam svašta iz prirode. Ne znam kako se ti tu tačno prepoznaješ, Šulc je očigledni prevarant. Za ostatak priče, molim kliknite ovde.

      Избриши
    4. Ne prepoznajem se ja nego volim takve koji prete batinama ljudima koji samo imaju drugacije misljenje od njih samih pa ti dadoh adresu da dodjes da me bijes posto nam se razlikuje razmisljanje nego te nema nesto da navratis.Los si covek, mene a i sve koje znam da imaju neko oboljenje je bolest promenila na bolje a tebi zlo i bezobrazluk isijava iz komentara.

      Избриши
    5. Nisi mi prioritet, nisi zanimljiv nimalo.

      Избриши
  5. Анониман5. јул 2023. 03:48

    Друже глуп си ко три курца

    ОдговориИзбриши
  6. Veliki prevarant. Tinktura Creva su na bazi Sene koja je inace kancerogena i to sto je on navodno izmislio sa njom isti je ucinak kao da popijete caj od Sene. Jednom sam ga gledao na jutjubu kada je pricao sa zenom koja nije imala stolicu godinu dana. Godinu dana nije isla u WC uopste.Dal je ozbiljno da se poveruje da ona nije namestena??? Ljudi uozbiljite se to je ozbiljan prevarant.

    ОдговориИзбриши